Igår presenterade Apple den nya modellen av iPhone som kommer att heta ”iPhone 3G S” där S:et står för Speed. Den ser exakt likadan ut som iPhone 3G men innanför skalet har det hänt en hel del.

Förutom snabbare processor och mer minne så har den fått en bättre kamera på 3 megapixel med autofokus, möjlighet till videoinspelning och redigering direkt i telefonen. Man kommer att kunna styra var fokus ligger genom att klicka på den del av bilden man vill fokusera och kameran har även ett automatiskt makroläge med en närgräns på 10 cm. Den har även utrustats med en digital kompass som gör att kartan på ett smidigt sätt kan orienteras till den riktning som du står. Förutom alla extra funktioner som kommer till alla iPhone-modeller med iPhone OS 3.0 så kommer iPhone 3G S att ha Voice Control som ger dig möjlighet att ringa upp hela din telefonbok med hjälp av rösten, utan att spela in röstmärken i förväg. Du kan även ringa upp nummer med rösten. Dessutom kan du styra uppspelningen av iPod genom att säga vilken artist eller spellista du vill spela och du kan även fråga vilken låt som spelas just nu.
När det gäller lagringsutrymme så kommer nya iPhone att finnas som 16 GB och 32 GB. Troligen blir priserna de samma som vad nuvarande iPhone kostar. En nyhet är att 8 GB-modellen av iPhone 3G kommer att finnas kvar som en budgetmodell som kommer att få ett lägre pris än vad den har idag.
Jag ser verkligen fram emot att uppdatera min nuvarande iPhone till 3.0 när uppdateringen släpps den 17 juni, men jag längtar också tills jag kan gå och köpa nya iPhone 3G S när den släpps i Sverige i juli.
Se mer om nya iPhone på Apples hemsida apple.com/iphone. Där hittar du även en video med en guidad tur av de nya funktionerna.