Den 28 maj 2009 presenterade Google sin nya produkt Wave för konferensdeltagarna på Google I/O. Det handlar om ett nytt och modernt sätt att kommunicera som är anpassat efter hur internet fungerar idag.

E-post och IM uppfanns för väldigt länge sedan och försöker efterapa vanlig snigelpost och telefonsamtal. Dessa begränsade tankesätt försöker Google att ändra på för att få oss att utnyttja alla möjligheter som dagens teknik har att erbjuda. Hela Wave är Open Source så man kan sätta upp sitt eget Wave-system om man vill.

Här nedan kan du se den officiella presentationen från konferensen där Wave demonstreras. Hela videon är 1 timme och 20 minuter lång, men det räcker att man ser början för att se vad Wave handlar om.

Google Wave kommer att lanseras för allmänheten senare i år, men du kan redan nu anmäla ditt intresse för tjänsten på http://wave.google.com.