Direkt efter jag sett Slumdog Millionaire var det dags att sätta sig i biosalogen igen för att se The Wrestler. Filmen vann ingen Oscar, men var nominerad i kategorierna bästa manliga huvudroll och bästa kvinnliga biroll.

Filmen handlar om Randy ”The Ram” Robinson (Mickey Rourke) som är en sliten amerikansk wrestler som hade sina glansdagar för 20 år sedan. Han är fortfarande med på mindre wrestlingevenemang och singeringar, men jobbar även extra i en livsmedelsbutik för att klara sig. Filmen är ett porträtt av, hur någon vars identitet är så starkt knuten till vad man gör, hanterar ensamheten som kommer av att tvingas dra sig tillbaka.
Vid en första anblick så var detta inte någon film som jag var speciellt sugen på att se, men jag är glad att jag gjorde det för filmen är otroligt välspelad. Mickey Rourke gör verkligen en formidabel insats.
– Bloggat från min iPhone