Archive for mars, 2009

Cool animerad kortfilm: 9

0

Jag surfade runt och hittade den här riktigt snygga, animerade kortfilmen. Kolla in den!

Film: The Wrestler

0

Direkt efter jag sett Slumdog Millionaire var det dags att sätta sig i biosalogen igen för att se The Wrestler. Filmen vann ingen Oscar, men var nominerad i kategorierna bästa manliga huvudroll och bästa kvinnliga biroll.

Filmen handlar om Randy ”The Ram” Robinson (Mickey Rourke) som är en sliten amerikansk wrestler som hade sina glansdagar för 20 år sedan. Han är fortfarande med på mindre wrestlingevenemang och singeringar, men jobbar även extra i en livsmedelsbutik för att klara sig. Filmen är ett porträtt av, hur någon vars identitet är så starkt knuten till vad man gör, hanterar ensamheten som kommer av att tvingas dra sig tillbaka.
Vid en första anblick så var detta inte någon film som jag var speciellt sugen på att se, men jag är glad att jag gjorde det för filmen är otroligt välspelad. Mickey Rourke gör verkligen en formidabel insats.
– Bloggat från min iPhone

Film: Slumdog Millionaire

0

Nu har jag precis sett Slumdog Millionaire och den var riktigt bra! Den handlar om en ung man som deltar i Indiens version av ”Vem vil bli miljonär?”. Hans resa mot miljonerna vävs samman med historier ur hans uppväxt i Bombays slum och förklarar hur en outblildad kille från slummen kan svara rätt på fråga efter fråga.

Filmen fick 8 Oscars, bland annat för bästa film, bästa regi och bästa manus efter förlaga. Mycket sevärd!

– Bloggat från min iPhone

Var med på Earth Hour 2009!

0

Under en timme den 28 mars 2009 klockan 20:30 till 21:30 kommer stora delar av världen att släcka ljuset i en enorm kampanj driven av Världsnaturfonden (WWF) för att rädda jordens klimat. Städer, myndigheter, företag och privatpersoner över hela världen har anmält sig. Gör det du också!
Mer information och anmälan på svenska hittar du här. Den globala webbsidan för projektet är www.earthhour.org.

Apples presentation av iPhone OS 3.0

0

För er som vill kolla in hela Apples presentation kan göra det här:
http://events.apple.com.edgesuite.net/0903lajkszg/event/index.html

Hela tillställningen är ca 1,5 timmar men det går ju att hoppa förbi de tråkiga delarna om man vill.

Äntligen: iPhone OS 3.0

0

Det tog ett tag, men äntligen presenterar Apple massor med funktioner som saknats i iPhone.

Jag tillhör de som har varit väldigt nöjd med min iPhone trots dess brister. Det är den första telefon jag haft som jag fortfarande tycker känns häftig åtta månader efter jag köpt den. Men nu blir den ju så klart ännu häftigare. Det känns nästan som att få en ny telefon via en gratis uppdatering.

Vad kommer då att finnas i uppdateringen? Enligt Apple kommer det att komma över 100 nya funktioner. Bland annat stöd för MMS, klipp och klistra, notifieringar via push, en ny hemskärm för sökning av innehållet i telefonen, stöd för stereo Bluetooth (A2DP), stöd för att använda telefonen som 3G-modem, möjligheten att använda det breda tangentbordet i alla Apples program, egna knappar för åäö, ett nytt program för röstinspelning, maila flera bilder samtidigt, radera och vidarebeforda enskilda SMS, ”Shake to shuffle”, stöd för riktig GPS-navigering, direktkommunikation mellan andra enheter via Bluetooth, automatisk inloggning till trådlösa nätverk som kräver detta, anti phishing och AutoFill i Safari, bättre samtalsloggar, möjligheten att logga in på sitt konto i YouTube-appen samt en hel del annat smått och gott!

iPhone OS 3.0 släpptes som beta till utvecklarna igår. Tyvärr får vi vanliga konsumenter vänta till sommaren innan det blir dags för en skarp version. Jag längtar! 🙂

– Bloggat från min iPhone

Apple Wireless Keyboard

0


Idag kom Apple Wireless Keyboard som jag beställde i fredags och jag måste säga att jag är mycket nöjd med det. Det är otroligt litet och smidigt även fast det är ett fullstort tangentbord, faktiskt exakt likadant och lika stort som tangentbordet på min MacBook. Dessutom är det mycket trevligt att skriva med.

Sen blir det ju riktigt snyggt när man slipper sladden också. 🙂
Go to Top