Jag har ju helt glömt bort att tipsa om min absoluta favoritpodcast:

The Naked Scientists är ett radioprogram under ledning av Dr. Chris Smith som sänds från Cambridge University i England. Det sänds även som en podcast och det är så jag lyssnar på programmet.

Programmet är baserat på parollen ”Stripping down science” och tar upp nyheter inom forskningsvärlden, främst inom disciplinerna medicin, biologi, fysik och teknologi. De talar direkt med framstående forskare och gör ett bra jobb med att bryta ner alla ämnen så det går att förstå vad de snackar om. Varje program har ett tema, t.ex. ”Combatting cancer” eller ”The science of the sun”, där specialinbjudna forskare på området svarar på lyssnarnas frågor och berättar om sin forskning. Förutom temat så går de alltid igenom veckans vetenskapsnyheter inom alla områden och i avsnittet ”kitchen science” gör Dr. Dave intressanta experiment som man oftast kan testa själv om man vill.

Eftersom programmet finns tillgängligt gratis på nätet har det fått en stor lyssnarskara över hela världen och är en av de absolut största podcaster som handlar om vetenskap.

Du hittar alla avsnitt gratis på www.thenakedscientists.com.