Archive for februari, 2008

Cool igelkotte

0


Det här är nog en av de absolut charmigaste igelkottar jag någonsin har sett. Helt klart.

Damn, I’m hot! ;)

0

Idag har jag haft den andra labben i Avancerad experimentell teknik där vi använde en sprillans ny IR-kamera som skolan köpt in. Den är mindre än en skokartong men går lös på över 600 000 kr och det är resultatet av den som du kan se på bilden här ovan. Ser jag inte riktigt het ut? 😉

Bilden är INTE ett vanligt foto som man sedan inverterat färgerna på i ett bildprogram, utan det är en bild över den värmestrålning som jag avger. Det ser ut som att jag har solglasögon på mig, men så är inte fallet. Det är mina vanliga glasögon, men eftersom IR-strålning inte tar sig igenom polykarbonaten som mina linserna i mina glasögon består av så ser dom mörkare ut.

För den teknikintresserade är kameran av märket FLIR SC4000 HS. Den har en 14 bitars Indium-Antamonid-detektor med upplösningen 320*256 pixlar som är kyld till -196 grader Celcius med hjälp av en Sterlingkompressor.

Cooliris Previews

0


Cooliris Previews är ett tillägg till Firefox som gör att du kan förhandgranska länkar, snabbt och enkelt, utan att lämna sidan du befinner dig på. Kolla in videon.

Du kan ladda ner Coolirirs Previews här: Cooliris, Inc. | Think Beyond the Browser.

Mathemagic

0

http://static.videoegg.com/ted/flash/loader.swf

Den här mannen kan sin huvudräkning! Han heter Arthur Benjamin och kallar sig för en ”mathemagician”. Genom att kombinera matematik, huvudräkning och humor så lyckas han verkligen underhålla. Kolla in!

Go to Top