TED står för Technology, Entertainment, Design och är en årligt återkommande konferens i Monterey, Kalifornien inom alla möjliga områden. Experter inom olika områden bjuds in för att hålla föredrag som max är 18 minuter och det bästa är att man gratis han titta på dessa föreläsningar på TED’s hemsida. Huvuduppdrager som TED har är att sprida idéer och det kan vara i stort sett vilka idéer som helst. Det kan handla om ekonomi, datorteknik, fysik, medicin, kultur, filosofi, samhälle, underhållning osv. Så alla kan hitta något intressant att lyssna på. Alla föreläsningar är på engelska och du hittar dom på TED: Ideas worth spreading.

Jag rekommenderar verkligen alla som förstår engelska att kolla in sidan. Själv hittade jag massor av intressanta föreläsningar. Även i ämnen som vanligtvis ligger utanför mitt intresseområde.