Jag har precis sett filmen Jag är Dina (2002) som gick på SVT2 ikväll och den var verkligen bra!

Filmen handlar om Dina som genom en fruktansvärd olyckshändelse orsakar sin mors död och tvingas leva sitt liv i skuggan av det som hänt. Påverkad av olyckan skapar hon sitt eget sätt att bemöta världen och hon utvecklas till en stark kvinna som vågar ta för sig. Men vad hon än gör så verkar döden följa henne några steg bakom henne.

Handlingen utspelar sig i Norge och det första som slår en är att den är oerhört vackert filmad. Man vill bara se mer och mer. Dina spelas av Maria Bonnevie som gör ett fantastiskt jobb och hon backas upp av bl.a. Gérard Depardieu, Pernilla August, Mads Mikkelsen, Viveka Seldahl och Hans Matheson. Dialogen är på engelska vilket jag inte hade förväntat mig och jag kan inte riktigt bestämma mig om det är en fördel eller nackdel.

När den här filmen gick upp på biograferna så floppade den ganska ordentligt, den drog inte ens in de 150 miljoner som den kostade att göra. Det är synd för jag tycker att det är en av de mest underskattade filmerna som jag någonsin stött på.