Archive for juni, 2007

Glad midsommar!

0

Jag vill önska alla jag känner en riktigt skön midsommarafton! Själv ska jag snart iväg och grilla med några vänner. Hoppas ni får en riktigt trevlig dag!

Gunga!

0

Jäklar va skoj det är att gunga! Jag hade nästan glömt hur kul det är, och det är inte bra! Så från och med nu måste jag se till att gunga minst ett par gånger per år! Man måste ju ha barnasinnet kvar, eller hur? 😉 Stort tack till mina modeller Elina och Elin!

Jag är Dina

0

Jag har precis sett filmen Jag är Dina (2002) som gick på SVT2 ikväll och den var verkligen bra!

Filmen handlar om Dina som genom en fruktansvärd olyckshändelse orsakar sin mors död och tvingas leva sitt liv i skuggan av det som hänt. Påverkad av olyckan skapar hon sitt eget sätt att bemöta världen och hon utvecklas till en stark kvinna som vågar ta för sig. Men vad hon än gör så verkar döden följa henne några steg bakom henne.

Handlingen utspelar sig i Norge och det första som slår en är att den är oerhört vackert filmad. Man vill bara se mer och mer. Dina spelas av Maria Bonnevie som gör ett fantastiskt jobb och hon backas upp av bl.a. Gérard Depardieu, Pernilla August, Mads Mikkelsen, Viveka Seldahl och Hans Matheson. Dialogen är på engelska vilket jag inte hade förväntat mig och jag kan inte riktigt bestämma mig om det är en fördel eller nackdel.

När den här filmen gick upp på biograferna så floppade den ganska ordentligt, den drog inte ens in de 150 miljoner som den kostade att göra. Det är synd för jag tycker att det är en av de mest underskattade filmerna som jag någonsin stött på.

Microsoft Surface

1

Det här är ju bara så häftigt! Kolla in den här demonstrationen av Microsoft Surface, det är verkligen science fiction fast i verkligheten! Jag tycker verkligen någon borde köpa ett sånt här system åt mig, snääälla! 😉

”Äntligen hemma”

2

Jag rotade lite bland gamla bilder och hittade denna som jag tog någon gång på hösten 2005 i Kiruna. Den är tagen utan för huset jag bodde i på Terrassgatan och jag tycker den blev rätt så stämningsfull med den gamla bilen. Jag får lite känslan av att någon just kommit hem efter en riktigt lång resa, kanske flera år.

Posted by Picasa

Blogga med mobilen

0

Kom just på att jag läste att man kan blogga med mobilen för rätt så länge sedan. Och nu slog mig tanken; Varför har jag inte testat detta ännu? Så nu tyckte jag det var dags.

Men vad ska man skriva om då? Jag tittade mig omkring och kom fram till att vädret borde funka. Ingenting är så tacksamt att prata om som vädret. Nästan alla är intresserade av det, speciellt om det är lite extremt. Just nu så ösregnar det här i Boden så här kommer en bild på det. Diskutera gärna! 😉

Ny design 2.0

0

Nu har jag fixat lite med hemsidan och förbättrat designen på den lite. Skillnaden är väl inte allt så stor, men arkivet har blivit betydligt kompaktare och några andra små förändringar. Mest för att göra det enklare för mig men jag hoppas ni också uppskattar det nya. 🙂

5:a i betyg i flervariabelanalysen!

0

Jäklar vad glad jag är! Jag trodde inte mina ögon när jag loggade in på studentportalen för att kolla om min tenta som jag skrev den 1 juni blivit rättad. Det hade den och jag fick en 5:a i betyg! Det trodde jag verkligen inte jag kunde få så nu känner man sig lite oövervinnerlig. Skön känsla! 🙂 Detta är verkligen bästa tänkbara motivation inför kommande läsår.

Sommar!

4

Vad är mer sommar än en faluröd vägg kantad med maskrosor? När jag tog de här bilderna hade jag som mål att ha väggen som huvudmotiv och verkligen ta fram alla detaljer på den. Jag drog upp kontrasten rejält för att framhäva den röda färgen och detaljerna. Samtidigt blir maskrosorna överexponerade och ser ut som små solar. Klicka gärna på bilderna för att se dom förstorade, det är då de kommer till sin rätt.

Posted by Picasa

En orkidé

0

Jag satt och rotade bland mina bilder och hittade denna bild som jag tog för några månader sedan när det fortfarande var snö på marken utanför fönstret. Jag tycker bilden är rätt fin med den överexponerade snön i bakgrunden. Dessutom är det rätt skönt att tänka på snö en dag som denna då det är 26 grader varmt i skuggan. Tidigare idag var termometern ända uppe i 27,8 grader och det tycker jag var lite väl mycket. Man har ju inte hunnit vänja sig ännu! 🙂

Posted by Picasa
Go to Top