Jag såg nyligen denna fantastiska miniserie som är producerad av Stephen Spielberg och består av 10 avsnitt som är 90 minuter vardera. Varje avsnitt har sin egen regissör och serien sträcker sig från den påstådda UFO-kraschen i Roswell på 1950-talen fram till nutid.


Som namnet antyder så handlar den om människor som blir bortförda av utomjordingar under den här tiden och den följer speciellt tre familjers öden. Serien är verkligen ett episkt verk där människornas öden står i centrum. Det som förvånade mig är att även fast hela serien är nästan 15 timmar lång, så var inte ett ögonblick av den tråkig. Man håller sig intresserad hela tiden. Det enda negativa är att några av de digitala effekterna inte håller högsta kvalité, men eftersom effekter inte är det viktigaste i den här berättelsen så gör det inte så mycket.

Jag vet inte om Taken kommer att visas på någon svensk kanal, men den finns att köpa på DVD. Om du vill läsa mer om serien så klicka bara in dig på länken nedan.
SCIFI.COM Taken