Archive for september, 2005

Klick!

0

Till slut kom den, min mycket efterlängtade Canon EOS 350D (se föregående inlägg) och naturligtvis har jag varit ut i naturen för att testa vad den går för, och jag måste säga att jag är mycket nöjd. Här ser ni några exempel på några bilder jag tagit.

I den här bilden använde jag den största bländaren för att få ett smalt skärpedjup och effekten blev rätt häftig. (ISO 800, 1/25 s., F/5,6)

Här lekte jag lite med en lång slutartid och rörde lite på kameran under exponeringen för att få en lite konstnärlig effekt. (ISO 100, 1 s., F/36)

Den här silhuetten är egentligen inget speciellt, men jag tyckte den blev rätt fin så den fick följa med ändå. (ISO 800, 1/250 s., F/5)

Canon EOS 350D

1

Efter att ha jobbat hårt hela sommaren och sparat slantarna hade jag, med ett bidrag från min kära mor, äntligen råd att beställa en Canon EOS 350D och ett minneskort på 1 GB.


Kameran har en 8 megapixel CMOS-sensor, den nya Digic II bildprocessorn och är mer lik proffsmodellen EOS 20D än sin föregångare EOS 300D. Den har fått mycket bra omdömen i alla tester jag har läst, dessutom har den blivit vald till årets ”Entry level”-digitalsystemkamera av TIPA (Technical Image Press Association) 2005.

Så nu sitter jag så klart och bara längtar, kollar orderstatusen varje timme för att se om de skickat mitt paket. Det brukar gå fortare då! 😉

Se Taken!

0

Jag såg nyligen denna fantastiska miniserie som är producerad av Stephen Spielberg och består av 10 avsnitt som är 90 minuter vardera. Varje avsnitt har sin egen regissör och serien sträcker sig från den påstådda UFO-kraschen i Roswell på 1950-talen fram till nutid.


Som namnet antyder så handlar den om människor som blir bortförda av utomjordingar under den här tiden och den följer speciellt tre familjers öden. Serien är verkligen ett episkt verk där människornas öden står i centrum. Det som förvånade mig är att även fast hela serien är nästan 15 timmar lång, så var inte ett ögonblick av den tråkig. Man håller sig intresserad hela tiden. Det enda negativa är att några av de digitala effekterna inte håller högsta kvalité, men eftersom effekter inte är det viktigaste i den här berättelsen så gör det inte så mycket.

Jag vet inte om Taken kommer att visas på någon svensk kanal, men den finns att köpa på DVD. Om du vill läsa mer om serien så klicka bara in dig på länken nedan.
SCIFI.COM Taken

På plats i Kiruna

0

Nu har jag äntligen kommit i ordning i min lägenhet här uppe i Kiruna, jag saknar fortfarande taklampor, men de kommer nån gång nästa vecka. Utsikten är inte den bästa som huset jag bor i har att erbjuda, men så dålig tycker jag inte att den är ändå. Klicka på panoramabilden nedan och bedöm själv.


Skolan har mjukstartat med introduktioner i kurserna Solsystemets fysik och Rymdfarkosters fysiska omgivning. Det är rätt mycket självständigt arbete, vilket kan vara en fördel eftersom bussförbindelsen till Rymdcampus och Institutionen för Rymdvetenskap, där vi håller till, är under all kritik. Som exempel kan man nämna att när man börjar 12:30 måste man ta bussen som går 9:10 från stan, och då tar resan bara 20-30 minuter. Samma sak när man slutar till lunch 11:35 så måste man vänta till 14:15 innan man kan ta bussen hem. Men det är väl såna här saker man får acceptera när man bor i Kiruna. =)

IceFrost

0

Tänkte göra lite reklam för en mycket bra webbutik som min kompis Jon Karlberg driver. På IceFrost.se hittar du bl.a. datorer, datortillbehör, bilprodukter, bilstereo m.m. Så klicka in dig, se dig omkring och shoppa loss! =)

Go to Top