Archive for augusti, 2005

Peekaboom

0

Jag upptäckte nyligen ett riktig kul spel som inte bara är lek. Peekaboom är ett ”gissa bilden”-spel där man turas om att avtäcka och gissa vilket ord som är associerat med bilden i fråga.

Genom att spela detta spel hjälper man även forskare vid Carnegie Mellon-universitetet att skapa bättre algoritmer för databaserad bildigenkänning. Smart tycker jag! Så sätt i gång att hjälpa vetenskapen och ha kul på samma gång.
Peekaboom: Not just wasting your time…

Vems är fisken?

0

Hur står det till med logiken? På länken nedan hittar du en tankenöt som sägs vara skriven av Albert Einstein själv. Den är också så svår att endast 2% av världens befolkning klarar av att lösa den. Är du en av dem?

Problemet består av en inledning och 15 ledtrådar. Dessa är allt du behöver för att lista ut vem som äger fisken. Det finns inga trick, endast ren logik kommer ge dig rätt svar. Och tro mig, det går att lösa! 😉

Luleåkalaset

1

Igår var jag och Elina på Luleåkalaset, vi åkte mest för att se Anna Ternheim och Deportees.
Anna Ternheim visste jag inte så mycket om, men till min förvåning sa hon att Luleå var hennes hemstad. Alltid kul med lokala talanger. Deportees visste jag desto mer om, jag köpte deras debutalbum för ett par månader sedan och gillade det verkligen. De är en grupp som kommer från byn Vindeln i Umeå.

Vi siktade på att åka från Boden kring 20:00, men innan vi kommit iväg så var klockan ca 20:40 och innan vi hittat parkering i Luleå och köat för att köpa biljetter så hade vi redan missat nästan hälften av Anna Ternheims spelning. Men av det vi såg så kan man inte säga annat än att det var mycket bra! För min del var det första gången jag hörde hennes musik och jag gillade den verkligen.
Anna Ternheim på Strandscenen. (Foto: Elina Lidström)

Vid midnatt så var det dags för Deportees att inta Norra hamn-scenen, oturligt nog så spelade de samtidigt som Europe spelade i södra hamn, vilket även var deras enda sverigespelning, så det var aningen glest med folk i Norra hamnen. När Deportees väl entrade scenen så lovade de oss att vi inte skulle behöva ångra att vi inte såg Europe istället, och det löftet höll de verkligen. Med råge! De gjorde ett riktigt bra framträdande och man ville bara höra mer och det kändes rätt trist när det var tvungen att sluta efter bara 40 minuter för att lämna plats åt nästa band. Men de hann bjuda på alla de bästa låtarna från deras album och på lånad tid så fick de även framföra en helt ny låt som även den var riktigt bra, jag sjöng med redan i andra refrängen! =)Deportees på Norra hamn-scenen. (Foto: Elina Lidström)

Efter att ha sett en och en halv mycket bra spelning, så vandrade vi tillbaka till bilen och körde genom halvmörkret tillbaka hem till Boden igen. En mycket lyckad kväll!

Här går det undan!

0

Läste just en mycket intressant artikel på Dagens Nyheter. Forskare har kommit på en ny metod för att kartlägga arvsmassan hos bakterier och virus över hundra gånger snabbare än tidigare. Detta innebär att man snabbare kommer att kunna utveckla verksamma mediciner mot t.ex. fågelinfluensan. Tidigare tog det mellan ett och två år att kartlägga arvsmassan hos en bakterie, nu kan det göras på en förmiddag. Coolt tycker jag!

DN – Nyheter – Medicin kan utvecklas snabbare

Go to Top