Archive for juli, 2005

London – Efter hemkomsten

1

Nu är det några dagar sedan jag kom hem från London och nu börjar det bli dags att berätta lite om mina upplevelser där. Jag och min kompis Elina, åkte till London för att se staden och besöka vår kompis Elin som var Au pair där fram till i söndags.

Dagen vi reste var minst sagt lång. Vi åkte till Kallax 07:30 på lördag morgon för att ta morgonflyget ner till Arlanda och därifrån flyga vidare till Heathrow airport. Vårt plan till London skulle inte gå förrän 18:40 så vi tog Arlanda express in till Stockholm och kollade in lite butiker och parker innan vi åkte tillbaka till Arlanda bara för att få reda på att vårt plan blivit försenat en och en halv timme. Planet lyfte 20:00 svensk tid för att landa ca två timmar senare på Heathrow, kring 21:00 brittisk tid.

Väl inne i ankomsthallen fick vi vänta nästan 45 minuter på våra väskor innan vi kunde leta reda på tunnelbanestationen för att ta ett tåg in till centrala London. Elin hade förvarnat oss om att tåget inte kunde åka ända fram till stationen hon skulle möta oss vid eftersom delar av tunnelbanan var avstängd på grund av terrorbombningarna, så vi fick kliva av vid Hyde Park Corner Station.

När vi kom upp ur tunnelbanan så var klockan ca 23:15 lokal tid men trafiken var ändå tät och man hörde ambulans- och polissirener. Det kändes verkligen att man inte var hemma längre utan i en riktig storstad. Vi hade fått instruktioner att hitta Park Lane och gå efter den gatan till vi kom fram till Marble Arch Station för att därifrån åka sista biten för att möta Elin. Promenaden visade sig vara betydligt längre än vad vi väntat oss och efter ett tag började vi tveka på om vi var på rätt väg, men i samma stund såg vi en skylt som pekade mot Marble Arch och då hade vi bara gått halvvägs. Väl nere i stationen stod klockan på midnatt och det började verkligen kännas att man rest hela dagen och dessutom släpat på resväskor efter Londons gator de senaste 45 minuterna. När tåget väl kom var den , naturligtvis, proppfull och man fick kämpa för att komma med över huvud taget. Tre stationer senare klev vi av och gick upp på Tottenham Court Road och möttes av en enorm glittrande teaterentré för musikalen We Will Rock You. Där ställde vi oss och väntade på Elin, för att sedan ta bussen till Hackney där Elin bodde. Väl framme var vi helt slut så vi gick och lade oss på en gång.

Efter vi vaknat på söndagen så åt vi frukost med familjen som Elin bodde hos för att sedan bege oss ut för att se oss omkring. Först tog Elin oss till en blomstermarknad som var riktigt häftig att se. Det var en hel gata som kryllade av stånd som sålde blommor av alla varianter. Vi gick sedan vidare till Camden för att besöka tre olika marknader som var helt otroliga. Bara att se själva Camden var riktigt kul, allt såg verkligen annorlunda ut. Här är en bild från Camden, husen i bakgrunden ser ju inte svenska ut direkt. =)
Elin visade oss även en riktigt häftig butik i Camden som sålde extrema kläder, hela butiken bestod av murade tunnlar med konstiga kläder efter väggarna och hela stället hade UV-belysning i taket så alla de specialgjorda galgarna lyste tillsammans med allt som var vitt och neonfärgat. Svart och alla nyanser av neon var färgskalan på kläderna. Personalen var också en attraktion, alla hade samma typ av kläder som butiken sålde dessutom hade de massor av piercings och helgalna frisyrer. Jag hade gärna visat bilder på allt detta, men det var förbjudet att fotografera där.

När vi vandrat omkring i några timmar tog Elin oss till världens största pub, The World’s End, som du kan se på bilden nedan.
Vi satte oss där ett tag och Elin och jag tog varsin Guinness medan Elina fegade ur och tog en cider istället. =)

Efter besöket på The World’s End hoppade vi på en buss in till stan där gick vi till Virgin MegaStore vilket är den största skivbutik jag någonsin sett som hade tre eller fyra enorma våningsplan fullsmockade med CD-skivor och DVD-filmer. Sen gick vi omkring och såg de flesta turistsaker, Big Ben m.m. Senare på dagen promenerade vi efter South Bank vid Themsen för att sedan åka en tur med The London Eye, det enorma pariserhjulet som invigdes år 2000, det är 143 meter högt och det tar drygt en halvtimme att åka ett varv runt.
På bilder ovan ser man en vy över Themsen och The London Eye. Det var en fantastisk utsikt där uppe och jag rekommenderar att alla som besöker London att ta en åktur.

De andra två dagarna gick vi omkring i stan, på Oxford Street och kollade i butiker, fikade i Hyde Park, såg Buckingham Palace och besökte Science Museum. Ett av de absolut häftigaste ställen vi besökte var Harrods. För de som inte hört talas om det så är det ett mycket exklusivt varuhus som är stort som ett helt kvarter och har fem våningar. Vi gick omkring där i ca två timmar och såg i princip inte samma hall två gånger, och då har vi ändå inte ens sett hälften. Men att köpa något annat än te och lite godis var helt uteslutet, allt där är svindyrt. De säljer bara kläder från de finaste märkena, Armani, Versace, Doche & Gabbana osv. Det fanns även diamanter där som kostade 14 miljoner pund (ca 195 miljoner kronor).

Den här bilden tog jag när vi vandrade omkring i Hyde Park, det kryllade av änder och andra fåglar i vattnet. Och turisterna matade dem mer än gärna.

Det är svårt att klämma in allt vi gjorde utan att texten blir på tok för lång, men något som definitivt måste nämnas är att vi gick på musikal, vi såg We Will Rock You som är baserad på Queen-låtar och det var bland det bästa jag sett. Hela slutet var som en enda stor rockkonsert och skådespelarna sjöng otroligt bra. Det visade sig också vara en svensk som hade huvudrollen. Om ni åker till London, gå och se We Will Rock You! Ni kommer inte att ångra er.

Hemresan visade sig också bli ett litet äventyr. Eftersom Elin jobbade så kunde hon inte följa oss till tunnelbanestationen som tog oss tillbaka till Heathrow. Så vi fick ta buss nummer 38 från Hackney med våra väskor för att ta oss tillbaka till Hyde Park Corner. Det här visade sig inte vara det enklaste, de första två bussarna var fulla så de körde bara förbi. När vi väl kom på en buss så försökte vi lista ut hur vi skulle veta när vi skulle kliva av eftersom de inte ropade ut några hållplatsnamn. När vi åkt ca 30-40 minuter så ropar biljettkontrollanten ”Last stop!” så det vara bara att kliva av. Först trodde vi att vi skulle behöva gå resten av vägen men som tur var så behövde vi bara byta till bussen bakom och fortsätta. Vi hamnade dessutom på platserna alldeles vid b
iljettkontrollanten så vi kunde fråga var vi skulle hoppa av. När vi väl satt på tåget mot Heatrow, som dessutom var rätt tomt, så släppte alla spänningar och det var skönt att det gått så smidigt. Väl framme på Heathrow checkade vi in våra väskor, tog en fika och gick till planet. Så för att avsluta det här inlägget så lägger jag in en bild som jag tog från planet på väg till Arlanda, en mil ovanför havet.London är en fantastisk stad och jag kommer definitivt att besöka den igen!

London!

0

Sitter här på ett internetcafé i London. Har sprungit runt i butiker och ska snart fortsätta att gå igenom butikerna på Oxford street. London är en jävligt häftig plats!

Lots of love, Cheers!

The Vos Pad

0

Det här är en lägenhet jag verkligen skulle gilla! Den har blivit utrustad med en jäkla massa lysdioder som kan visa 16,7 miljoner färger och allt styrs via en dator. Man kan på så sätt med några knapptryck totalt förändra utseendet på lägenheten. Kolla gärna in galleriet på sidan nedan. Vissa färgsättningar som visas där kanske inte är så jättesnygga kanske, men hela grejen är ju att man skulle kunna välja färger själv.

Furufjärden

0

I helgen var jag och några av mina polare från gymnasiet i min gamla klasskompis stuga i Furufjärden. Vi handlade mat och dryck i massor och vi hade riktigt trevligt med bra väder. Det enda som fanns att klaga på var den enorma mängd myggor som började svärma omkring oss varje eftermiddag. Jag hade definitivt klarat mig utan dem.

Vi bastade i vedeldad bastu och badade i sjön, som tyvärr kändes lika kall som en isvak, men som helhet var det en trevligt upplevelse.

Det är väldigt vackert kring stugan, speciellt sjön som stugan ligger vid och varje gång jag varit där har jag lyckats få en hel del fina bilder med digitalkameran, vilket jag även fick denna gång så jag tänkte publicera några av dem här.

Den här bilden är tagen strax innan solnedgången, jag gjorde det lätt för mig och la ner kameran på bryggan.
Här har jag zoomat in maximala 10 gånger, jag är speciellt nöjd med reflektionen i vattnet.
Här är samma motiv fast med maximal vidvinkel.
Den här bilden är tagen något tidigare på kvällen än de två föregående.
På den här bilden försökte jag desperat att få kameran att fokusera på vasstrået längst fram i bild, men de vajade hela tiden i vinden, så kameran fokuserade hela tiden på bakgrunden, men det blev ju rätt fint ändå.

Go to Top