Archive for juni, 2005

Filmtipset.se

0

Jag vet inte riktigt varför jag inte skrivit om den här sidan tidigare, eftersom det är en av mina absoluta favoritsidor.

Filmtipset.se är ingen vanlig filmsida där en massa uppblåsta filmkritiker sitter och sätter betyg på filmer utan Filmtipset anpassar sig helt efter din egen filmsmak. Du börjar med att sätta betyg på så många filmer du vill/orkar/kan. Ju fler desto bättre. Därefter jämför sidan dina betyg med andra medlemmar för att hitta de som har samma filmsmak som dig. Och nu händer det som gör filmtipset fantastiskt, nämligen att den kan förutsäga vad du troligen kommer att tycka om filmer du ännu inte har sett. Så du kan alltså kolla upp en film innan du ser den för att få en fingervisning om den är värd att lägga pengar och tid på att se. Det är ju så klart så att det inte blir rätt varje gång, men om filmtipset förutspår att du kommer att ge högsta betyg på en film så kommer du med största sannolikhet att gilla den.

Så skynda dig nu in på www.filmtipset.se, registrera dig och börja betygsätt filmer du sett så har du snart full koll på ditt filmtittande.

Grattis Jenny!

0

Fredagen den 10 juni var jag i Gällivare för att uppvakta min kusin Jenny som tog studentexamen från Omvårdnadsprogrammet på Välkommaskolan i Malmberget.

Inte nog med att hon tog studenten, hon fick även ett stipendium på 1500 kr för väl genomförda studier, sin empati för andra människor samt sin förmåga att tillämpa sina kunskaper inom vården praktiskt.

Efter utsparken åkte studenterna genom stan på lastbilar och sedan bar det av hemåt för mat och dryck i enorma mängder, och gott var det! Så då återstår bara en sak att säga:

Stort grattis, Jenny! Och lycka till i framtiden!

Utsikt

0

Jag tog en tur upp på Gruvberget här i Boden för att fotografera lite. Det blev inga höjdarbilder direkt, men den här blev rätt bra. Lyckades få en bild som ser väldigt lantlig ut även fast det inte riktigt ser ut så här överallt.


Gården i förgrunden är en av gårdarna på Fyragårdarshöjden. Det finns numera fem gårdar där, men namnet lever kvar ändå. Sjön heter Svartbyträsket, inte väldens charmigaste namn kanske, men av någon anledning heter de flesta sjöarna i Boden något med ”träsk”. Fråga mig inte varför.

Husen på andra sidan Svartbyträsket ligger utmed Svartbyleden. Om jag någonsin får för mig att bygga ett hus eller en sommarstuga i Boden så kommer den definitivt ligga någonstans efter den vägen för det är otroligt lummigt och vackert där på somrarna.

Lite högre upp till vänster ser man en liten bit av Svedjefortet, en av mina favoritutsiktsplatser. Men för tillfället är det uthyrt av kommunen till nåt företag så jag vet inte om man får komma och gå som man vill nu. Men om du är i Boden är det definitivt värt att kolla upp.

Go to Top