Nu har jag lagt till möjligheten att läsa min inlägg på den här sidan via RSS. RSS står för Real Simple Syndication och är ett sätt att ”prenumerera” på olika websidor, framför allt nyhetssidor. De allra flesta nyhetssidor har ett så kallat RSS-flöde, bl.a. Aftonbladet och Dagens Nyheter.

En del webbläsare har redan inbyggt stöd för RSS och markerar på olika sätt när man går in på en sida med ett RSS-flöde, Firefox och Safari är två exempel på webbläsare med denna funktion och jag är rätt säker på att nästa version av Microsoft Internet Explorer också kommer ha det. Om man inte använder en webbläsare med inbyggt stöd för RSS så finns det en mängd olika program som man kan ladda ner gratis från nätet. Om du vill lära dig mer om RSS så finns det en del att läsa här.

En lista på fristående program för att läsa RSS, s.k. aggregators, hittar du här:

För att prenumerera på mitt RSS-flöde klistrar du in länken nedan i din aggregator.

Lycka till! =)