Archive for januari, 2004

Alver och trollkarlars tungmål

0

Igår var jag på en föreläsning om ”Alver och trollkarlars tungmål – om språken i Tolkiens värld.”. Den var mest inriktad på alvspråken Sindarin och Quenya, där Sindarin är alvernas umgängesspråk och Quenya är ett språk som används bland de mer lärda, ett slags ”alvlatin”. Föreläsaren heter Ann-Sofie Gyllenhaal, tolk och språkvetare, som har Tolkiens konstruerade språk som största intresse.

Föreläsningen var riktigt intressant och det jag tyckte bäst om var när hon visade lite grundläggande grammatik och hur man skriver med Tengwar (alvernas skriftspråk). Det går faktisk att skriva svenska med Tengwar och det tänker jag definitivt prova någon gång. Grammatiken var betydligt mer komplicerad än vad jag först trott, den bygger mycket på vokaländringar och ändelser.

Om någon som läser detta skulle vara intresserad av Tolkiens språk så klicka in er på Ardalambion.

Nu ska jag faktiskt diska, så det så…

Hej och hå!!

0

Nu har jag precis kommit hem från Kåren… Det var jävligt roligt och jag blev ganska så berusad innan jag gick dit, men väl där så rockade jag loss i över en timme…. Hoppas ni andra hade lika roligt som jag! Nu ska jag se om jag hittar nåt vettigt att göra innan jag somnar… den som väcker mig i morgon lär inte få något trevligt bemötande, bara så ni vet… Jag tycker om er i alla fall! *Puss och kram*

Tentaplugg suger!

0

Varför ska det vara så jävla tråkigt att plugga inför tentorna? Och varför är man alltid för sent ute?
Svaret på fråga två finns egentligen i den första frågan, och svaret på den första frågan är att det man pluggar inte är tillräckligt intressant.

Det hela hänger alltså på motivation, men hur ska man få den motivation man känner inför de roliga kurserna att smitta av sig på de tråkiga? Det är en fråga som jag inte lär ha något svar på innan jag är klar med min utbildning och redan kämpat mig igenom allt det tråkiga. Livet är allt bra ironiskt, eller hur?

Grattis Mamma!

0

Grattis på födelsedagen, mamma! Och jag ber så mycket om ursäkt för att jag glömde ringa att och gratulera dig. Det berodde inte på att jag glömt din födelsedag, utan för att jag inte visste att det var just den 11:e idag. Grattis igen! =)

Grattis Linda!

0

Grattis på födelsedagen, Linda! Jösses vad tiden går, hela 27 år idag!

”Ååh, va stor du har blivit!!!” *nyper i kinden*

Gott Nytt År!

0

Gott nytt år på er allihopa! Hoppas ni får ett fantastiskt 2004, det har i alla fall jag tänkt! =)
Jag brukar aldrig avlägga nåt nyårslöfte eftersom jag har så dålig disciplin att fullfölja det, men i år har jag tänkt att lova något av just den anledningen. Mitt nyårslöfte för 2004 är att ta mig i kragen och se till att få bättre disciplin i mitt pluggande. ”So it has been written, so it shall be done!” =)

Go to Top